INVESTERA I DITT HEM FÖR FRAMTIDEN

Solceller i Dalarna: Investera i hållbar energi och sänk dina elräkningar

BRA FÖR PLÅNBOKEN OCH PLANETEN

Snabbt, enkelt och stilrent

Solpaneler – en trygg investering i miljövänlig solenergi

Alsve Tak har lång erfarenhet av både takbyte och att installera solceller. Våra montagesystem, dokumentationsrutiner och arbetssätt garanterar dig en trygg investering. Som experter på solceller i Dalarna anpassar vi våra solenergilösningar för att möta de unika kraven och utmaningarna som det svenska klimatet innebär.

Hos oss möter ni samma kontaktperson genom hela arbetet från offert till slutfaktura. Det är viktigt för oss att ni känner er trygga och vet vem som utför arbetet. Vi tror på att bygga bra och långvariga relationer med våra kunder och erbjuda en personlig och professionell service.

Boka ett gratis hembesök av oss och få mer information om våra solceller och tillhörande produkter för solenergi. Vi hjälper er att hitta bästa lösningen för ert behov och räknar på hur mycket pengar ni kan spara på att installera solpaneler.

Din kompletta solcellsanläggning

Producera egen el med solceller på taket

Vi levererar en komplett solcellsanläggning, inklusive design, installation, drift och underhåll. Våra anläggningar är skräddarsydda för att passa varje kunds specifika behov och förväntningar, oavsett om det gäller bostadshus, kommersiella fastigheter eller offentliga byggnader. Vi har solceller för just dina behov.

Hela världen är nu inne i en omfattande omställning till ett hållbart samhälle. Ren energi via solceller är en viktig pusselbit och du kan hjälpa till genom att investera för framtiden, samtidigt som du gör en bra affär. Att installera solceller på ditt tak är inte bara bra för miljön, utan även din egen ekonomi. Genom att producera din egen el kan du minska dina energikostnader och öka värdet på din fastighet.

Solpaneler är framtiden

Solen kommer att vara framtidens viktigaste energikälla. Fördelarna med solceller och solenergi är många: förnybart, billigt, enkelt och hållbart. Alsve Tak erbjuder ett brett utbud av produkter och lösningar för installation av kompletta solcellsanläggningar anpassade för den svenska marknadens byggteknik och klimatförhållanden.

Våra anläggningar med solceller ger en pålitlig produktion av ren energi under lång tid. Solenergi via solceller är en trygg, enkel och effektiv källa till energi – nu och i framtiden. Med hjälp av modern teknik och högkvalitativa material kan vi garantera optimal prestanda och lång livslängd för dina solpaneler.

När du väljer Alsve Tak AB för dina solceller i Dalarna får du inte bara en toppmodern solcellsanläggning, utan också ett lokalt företag som står bakom sitt arbete och prioriterar kundnöjdhet. Ta steget mot en grönare framtid med bättre ekonomi idag genom att kontakta Alsve Tak AB för ett kostnadsfritt hembesök och offert rörande solceller.

25 års effektgaranti - 30 års produktgaranti på solceller

Solcellspaneler

Vi jobbar enbart med de största och bästa leverantörerna av solceller på marknaden till exempel Longi, Trina, LG, och Panasonic. Det finns solpaneler med svart ram och vit folie på baksidan, svart/svart-paneler samt glas/glas-paneler.

Solceller kan monteras på en mängd olika takmaterial. Pannor av betong eller lertegel, alla typer av plåttak samt markmontage är alla väl lämpade för installation av solceller. Detta innebär att oavsett om du har ett traditionellt tegel- eller betongtak, ett modernt plåttak eller vill utnyttja ledig markyta, kan du enkelt integrera solceller i ditt energisystem.

Vid installation av solceller tar vi hänsyn till strukturella krav, optimal vinkel och riktning för maximal solinstrålning samt estetiska överväganden. Vi hittar den bästa lösningen för just ditt tak och dina specifika behov, så att du får ut det mesta av din investering.

Montagematerial

Vårt unika montagesystem för solpaneler är helt anpassat till svensk byggteknik och byggstandard och ger en långsiktigt hållbar konstruktion som inte förkortar undertakets livslängd.

Elbilsladdare

Våra smarta, prisbelönta helhetslösningar för elbilsladdare blir en naturlig del av ditt energisystem. Laddarna ser till att alltid ladda med maximal effekt och samverkar med både solelanläggningen och batterisystemet. Laddaren ger dig möjlighet att ange när och hur din bil ska laddas samt har en inbyggd programvara som möjliggör användande av ditt elbilsbatteri som energilager.

Växelriktare

Vi erbjuder växelriktare från de bästa tillverkarna, vilket säkerställer optimal prestanda, hög effektivitet och lång livslängd för ditt system.

Växelriktaren omvandlar den likström (DC) som genereras av solpanelerna till växelström (AC) som kan användas i hushållet. 

För att ytterligare förbättra din solcellsanläggning kan du integrera ett batterilager som gör det möjligt att lagra överskottsel från dina solpaneler för att använda när solen inte skiner, vilket minskar ditt beroende av elnätet.

Dessutom, genom att använda lagrad energi från din solcellsanläggning när elpriset är högt kan du minska dina elräkningar ännu mer.

Batterilagring gör dig också  mindre sårbar för strömavbrott samt att du ytterligare bidrar till en bättre miljö genom att optimera din energiförsörjning.

SOLCELLER I DALARNA - BILLIGARE MED AVDRAG

Grönt skatteavdrag direkt på fakturan

När du installerar solceller i Dalarna drar du nytta av det gröna skatteavdraget på 20 procent för solceller, material och installation. Köper du en elbil och behöver installera en laddbox utanför din bostad får du göra avdrag 50 procent avdrag på boxen.

Om du installerar batteri för lagring av din egenproducerade el får du också göra avdrag på 49 procent

Avdraget får max uppgå till 50000 kronor per år och per person.

Det fungerar på liknande sätt som med ROT och RUT, men är en egen skattereduktion. Du får avdraget direkt på fakturan från oss.

Var bor du?

Vi installerar solceller i Dalarna med omnejd

Vi är experter på solceller i Dalarna och är baserade i Säter, men installerar solpaneler och utför takarbeten lite varstans. Borlänge, Hedemora, Falun, Avesta, Smedjebacken, Ludvika… men vi har även utfört jobb i Örebro, till exempel. Det mesta är möjligt. Hör av dig till oss så ser vi vad vi kan göra för dig!

Läs mer om solenergi och solceller

5 fördelar med att installera solceller på ditt tak

När det gäller att investera i miljövänliga och kostnadseffektiva energilösningar för ditt hem, är solceller svåra att slå. Men vilka är de konkreta fördelarna med att installera solpaneler på ditt tak? Här listar vi de fem främsta fördelarna med att investera i solceller. Att installera solceller på ditt tak är en investering som kan ge

Läs mer »
Solpaneler

Solenergi i Dalarna: Bra förutsättningar för ett hållbart val

Visste du att Dalarna får runt 902 kWh solinstrålning per kvadratmeter varje år? Även om det är lite mindre än det svenska genomsnittet, finns det fortfarande massor av solenergi att ta tillvara på i regionen. Förutsättningar för solpaneler/solceller på taket är mycket goda! Dalarna kanske inte ligger i topp när det gäller solinstrålning i Sverige,

Läs mer »