fbpx

TOTALENTREPRENÖR PÅ TAK

Vi utför alla typer av takarbeten i södra Dalarna med omnejd

TAKBYTE, REPARATION OCH RENOVERING

Våra tjänster inom takläggning

Vi utför takarbeten för privatpersoner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag i hela Mellansverige. Från Borlänge och Falun till Örebro och Västerås.  Inget jobb är för litet eller stort för oss.

Lägga nytt tak

För nybyggen är det viktigt att takläggningen blir rätt från start, med ett gediget underarbete som grund. Vi tar hand om hela processen och skyddar ditt hus mot väder och vind.

Vid både nybyggen och renoveringar erbjuder vi professionell takläggning av högsta klass. Du ska känna dig nöjd och trygg med ditt nya tak.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök där vi tillsammans diskuterar ditt takprojekt. Frågorna kan vara många och vi hjälper dig gärna att reda ut begreppen.

Byta tak

Taket är husets viktigaste del, så se till att byta det i tid. Vi har kunnandet för att ge ditt tak nytt liv. Olika taktyper har olika livslängder, oftast mellan 15-40 år. När du byter tak, fundera på vilken typ av tak du vill ha och hur länge du vill att det ska hålla. Längre ner på sidan kan du läsa om de olika taktyper som vi erbjuder.

Fundera också över om du vill byta hela taket eller behålla befintliga pannor, särskilt om du har ett gammalt tegeltak med handslagna pannor. De ger huset karaktär och kan ofta hålla i många år till.

Vi erbjuder totalentreprenad vid takbyte i Dalarna, tar hand om allt och lämnar garantier så att du känner dig trygg. Vi har nära 20 års erfarenhet och håller oss uppdaterade inom branschen för bästa möjliga resultat.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök när du ska byta tak. Vi hjälper både privatpersoner till företag med tak som skyddar och håller länge.

Renovera tak

Det finns många skäl att renovera taket, och oftast räcker det med en renovering istället för att lägga nytt tak. Men när vet man att det är dags för en takrenovering?

Gör en inspektion av vinden och taket för att se om det finns fukt eller läckage. Om du hittar mossa, lav eller skador på underlagspappen och läkten, är det dags att beställa en takrenovering. Om du är osäker så hjälper vi dig gärna med besiktningen.

En takrenovering kan innebära att man lagar skadade delar, byter ut större delar av taket eller ibland hela taket. Ibland räcker en taktvätt för att få taket i bra skick.

Takrenovering är ROT-berättigat, vilket innebär att du betalar endast halva arbetskostnaden. Kontakta oss på Alsve Tak för mer information om ROT eller för att beställa en takrenovering. Vi hjälper dig gärna med allt som rör ditt tak!

Reparera tak

Om ditt tak har brister, som läckor och sprickor, bör du agera snabbt innan problemen förvärras – och kostnaden skjuter i höjden. Kontakta oss så kommer vi och tar en titt!

Tänk på att:

  • Hål och sprickor påverkar isoleringen och ökar energiförbrukningen
  • Vattenskador från läckande tak kan leda till elektriska skador, vilket utsätter ditt hem för risker som kortslutningar och brand.
  • Läckor kan orsaka mögel, vilket kan leda till hälsoproblem för både människor och husdjur.
  • Skadedjur, som råttor och ekorrar, kan invadera ditt hem genom hål i taket. Fixa alla öppningar snabbt för att undvika oönskade gäster.

Solceller

Läs mer om våra solceller här!

Olika sorters tak

Plåttak

Plåttak är hållbara, lätta och miljövänliga, perfekta för villor och kommersiella byggnader i alla klimat. Investerar du i ett plåttak får du lång livslängd och enkel installation!

Tegeltak

Tegeltak är klassiska, brandsäkra och isolerande, vilket ger en tidlös charm till traditionella och historiska byggnader. Med rätt underhåll kan de hålla i över 100 år, oavsett klimat!

Papptak

Papptak är prisvärda, enkla att installera och vattentäta, vilket gör dem till en smart lösning för flacka tak på både bostäder och industribyggnader. Dessutom kräver de minimalt underhåll!

Bandtäckning

Bandtäckning erbjuder en elegant och modern estetik med lång livslängd och minimalt underhåll. En exklusiv taklösning för både bostäder och kommersiella byggnader som vill sticka ut!

Totalentreprenör inom tak

Alsve Tak AB utför allt från helhetsåtaganden som totalentreprenör till mindre renoveringar. Vi använder kvalitetsmaterial från de ledande leverantörerna inom respektive verksamhetsområde för långsiktiga kundlösningar. Företaget innehar erforderliga entreprenad- och trygghetsförsäkringar, god ekonomi samt F-Skattsedel.

Använd ROT-avdraget

Som privatperson kan du nyttja ROT-avdraget, en skattereduktion på hantverkstjänster i ditt hus eller bostadsrätt. Läs mer hos Skatteverket för mer information.

Kontakta oss idag!

Var bor du?

Vi utför takarbeten i Dalarna med omnejd

Vi är baserade i Säter i Södra Dalarna, men utför takarbeten och installerar solceller lite varstans. Borlänge, Hedemora, Falun, Avesta, Smedjebacken, Ludvika… men även Örebro och Västerås, till exempel. Det mesta är möjligt. Hör av dig till oss så ser vi vad vi kan göra för dig!